Родиола

Родиола козметикс покрива изискванията за луксозна висша козметика, като гарантира максимална грижа за здравето на кожата, сьхраняване на нейната младост и естествена красота чрез използване на най-сьвременни технологии, отговарящи на международните стандарти. Всичко това бе постигнато благодарение на общите усилия на доказани професионалисти в научната медицинска козметология от Моtа-б Laboratoгy и дългогодишния опит в областта на природните продукти на специалистите от GM Pharma. Продуктите от серията са уникално съчетание от последните световни тенденции във висшата и медицинска козметика и оздравяващото и специфично действие на специално избрани природни съставки, благодарение на което имаме убедеността да заявим, че постигнахме най-доброто ниво в сьвременната козметика.
Моtа-б Laboratoгy е сьздадена през 1991г. и бързо успя да спечели мястото си на лидер в разработката на съвременни технологии и създаването на високоефективни козметични продукти. За този период компанията се наложи като символ на световно качество и авторитет. Първият патент на фирмата е производството на чист колагенов хидролизат в активна форма за дълбочинно въздействие, чрез мембранна техника и технология, която е призната от най-мощните производители в областта на козметиката. По-късно този продукт се оказа много ценен не само за козметиката, но и за медицината. По тази причина той е въведен и в новата ни продуктова серия, в подходяща комбинация с активни растителни сьставки и витаминни комплекси от натурален произход, стабилизирани така, че да не се разпадат от влиянието на кислорода. За първи път в България фирма Моtа-б Laboratoгy въведе използването на липозоми за постигане на 8 часово действие на продуктите. След серия клинични изследвания започна внедряване на високоефективни съставки произведени от водещите европейски лаборатории, с които фирмата поддържа тясно професионално сътрудничество. Всичко това определя гарантираното качество, високата ефективност и безвредност на произвежданите продукти. Моtа-б Laboratoгy е носител на множество престижни отличия и награди от различни международни форуми.
GM Pharma е създадена като част от GM Corporation за развитие и приложение на идеите на компанията областта на природните продукти. Екип от фармацевти, химици, биолози и лекари е в основата на непрекъснато увеличаващото се доверие към продуктите, които създаваме. Благодарение на безценния опит на първия в света научен изследовател на лечебното растение Родиола Розеа, с който работим и богатия експериментален материал натрупан в 40 годишната му практика, ние успяхме да сьчетаем най-новите научн достижения с уникалния ефект на Родиола Розеа за запазване и подобряване качеството на всеки тип кожа.
Продуктите от нашата козметична серия са създадени като специална грижа за кожата и задоволяват специфични нейни потребности. Всички те съдържат висококачествен морски колагенов хидролизат и екстракт от Родиола, което определя основните им предимства. Отличават се с лека и фина текстура, лесно се абсорбират от кожата в дълбочина, не съдържат парфюмни композиции, багрила и са с UVA/UVB защита. Красивата и практична опаковка съхранява продуктите отлично и ги предпазва от микробиално замърсяване.
Всичко казано дотук ни дава увереност и самочувствие, че новата козметична серия Родиола ще се наложи бързо и трайно сред милионите потребители, като символ на здраве и изключителни резултати.
Кожата е най-големия орган на човешкото тяло и нейното качество е пряко свързано с доброто човешко- здраве. Тя е огледало на вътрешната ни хармония и наред с всичко друго представлява естествена преграда
за околната среда, предпазва ни от вируси, бактерии и вредни излъчвания. Макар и в не малка степен качествата на кожата да са генетично обусловени, то от всеки човек зависи дали ще има здрава и красива кожа. Едно от изискванията за това са ежедневните грижи, съчетани с подходящи козметични продукти.
Основният рисков фактор за кожата са слънчевите лъчи, както и прахта, токсични изпарения, сухият въздух, тютюнопушенето, начинът на живот. Силно негативно е влиянието на стреса. Той я кара да изглежда състарена, помръкнала и без блясък. Тя постепенно губи способността си да функционира като добър защитен механизъм, не може сама да възстановява определени увредени клетки и да поддържа цялостното си равновесие. Започва да губи естествената си влажност, еластичност и гъвкавост, появяват се и преждевременни бръчки и пигментации.
Важно за добрия вид на кожата е начина на функциониране на мастните и потни жлези. Променената им функция е причина за прекалено мазна или прекалено суха кожа. Най-разпространен е комбинираният тип кожа, а около 80% от младите хора са с преобладаващо мазна. В процеса на стареене дейността на маcтните
и потни жлези отслабва и във възрастовата група над 45 години най-често срещана е сухата кожа. Чрез правилно подбраната грижа за кожата и професионално създадените продукти от серията Родиола Козметикс ние можем чувствително да u помогнем да увеличи естествените си защитни функции и да запази добрия си
вид за по-дълъг период от време.
Основните структурни компоненти на кожата са колаген и еластин. Те изграждат своеобразния u скелет, който задържа влага и обуславя високото ниво на хидратиране, еластичност и естествен тонус на покривната тъкан. Младата, свежа и блестяща кожа е.резултат на съвършен физиологичен баланс на кожните структури. С напредване на възрастта колагенът и еластинът променят морфологията си и по този начин намаляват активността си на градивни елементи. Наред с това настъпват сложни физиологични и биохимични промени, които засягат всички органи в тялото, в т.ч. кожата. Тя се отпуска, изсушава и става нееластична. Най–засегнати са откритите части – лице, шия, ръце.
Именно затова един от най-актуалните проблеми на съвременната козметика е ефективната борба с преждевременното стареене. За предотвратяване и забавяне на тези изменения най-активни са веществата, които имат характеристики, близки до тези на изграждащите човешката кожа компоненти. Използването на хидролизиран колаген и еластин, съответстващи на качеството и структурата им в младата кожа, има редица предимства и е задължително изискване за. възстановяване структурата, забавяне процесите на стареене и бръчкообразуване, активиране на регенерацията на клетъчната структура. Подобрява се еластичността, фините дефекти изчезват, оптимизира се водно-липидния баланс.
За постигане на тези цели в козметичната серия Родиола са вложени висококачествен хидрозилиран морски колаген, еластин, екстракт от Родиола Розеа и допълнителни компоненти, в зависимост от предназначението на продукта. Този богат и балансиран състав, отчитащ естествените потребности на всеки тип кожа е в основата на неповторимите резултати при употреба на серията Родиола Козметикс.

Колагенова козметика – вечният стандарт
За съвременната козметика е характерно преди всичко огромното разнообразие. И може би заради това става все по-трудно да се изберат продукти, от които кожата ни има реална потребност. Но независимо от различните рекламни послания и нововъведения, доказаните специалисти винаги са утвърждавали употребата на тези козметични продукти, които по естествен начин са свързани с човешката кожа и решават реални нейни проблеми.
Висококачествената, луксозна козметика, която отговаря на естествените потребности на човешката кожа и гарантирано забавя процесите на стареене и бръчкообразуване се създава на основата на колаген Т.нар. колагенова козметика. И това не е определен каприз, а реално изискване, което следва от естествения състав и структура на кожата, която може да бъде регенерирана и поддържана само чрез висококачествени колагенови продукти.
Всички останали компоненти в козметиката могат да подпомогнат определен баланс на кожата, H реалното поддържане на естествена младост и гладкост може да се постигне само с колагенови продукти Това е така, защото основният структурен елемент на човешката кожа е природният полимер колаген. Той е изграден от три усукани вериги , които при младата кожа са достатъчно раздалечени една от друга и кожата е стегната и
гладка. В процеса на стареене, който е естествен за всеки тип кожа, под влияние на различни фактори се предизвиква сближаване на трите колагенови влакна едно към друго, като по този начин започва образуване първоначално н тънки нишки, а после и на бръчки. Единственият начин осезаемо да се забави този процес е с козметичните продукти да се внася в кожата колаген, Т.е. да даваме на кожата това, което тя губи. Така отделните колагенови фрагменти забавят процеса на разрушаване на структурата на колагена, възстановяват структурата на кожата и поддържат нейната естествената гладкост, свежест и красота.
Използваният от нас колаген не е в естествената му (нативна) форма, т.к. молекулата му е огромна и не би могла да се усвои от кожата. Благодарение на патентованата и единствена в света мембранна техника и технология за производство на колагенов хидролизат, в серията Родиола се използва колаген, на чиято молекула е накъсана на отделни фрагменти, които са с такава дължина, че директно се усвояват от кожата и играят роля за значително забавяне процесите на стареене и бръчкообразуване. Всички останали продукти, които се използват в козметиката за забавяне на стареенето и бръчкообразуването не могат да имат такова действие, каквото е това на колагена. Те обикновено са от растителен произход (проколагенови структури) и за да ги преработи организмът до усвояем колаген извършва работа и се уморява. Това налага замяната на типовете козметика, докато колагеновите продукти са непреходни, Т.е. могат без никакви негативи да се ползват през целия човешки живот.
Не определен каприз или модно течение определя факта, че използването на колагенова козметика е единственият начин за трайно и ефективно подпомагане на кожата за съхраняване нейната младост, естествена красота и гарантирано забавяне на бръчкообразуването. Това е така, защото естественият състав на кожата е до 75% колаген, а при стареене неговата структура се нарушава.

СТРУКТУРА НА КОЛАГЕНА

БРЪЧКИ

Миликапсули и липозоми…
Един от най-важните въпроси пред съвременната козметология е начинът на влагане на биологично-активните компоненти в продуктите. От една страна е необходимо да се постигне максимален ефект, а от друга да се предотврати дезактивирането на биологичния им заряд, Т.е. частичната загуба на действие преди употреба. За постигане на тези цели водещите световни производители влагат биологичните съставки под формата на миликапсули и липозоми. В България за първи път тези технологии са внедрени от Мота 6 и се използват в серията Родиола.
Миликапсулите са видими с просто око малки сферички с агарова обвивка, в които е вграден и съответният биологичен компонент (растително масло или природен витаминен комплекс). Ролята на тези миликапсули е от една страна да не позволят на активната съставка да контактува с останалата маса на крема и по този начин частично да се дезактивира, и на второ място биологично-активният компонент да се освободи непосредствено при употреба на продукта Т.е. при нанасянето му върху кожата. Тогава при телесната температура агаровата обвивка на миликапсулата се стапя и кожата усвоява необходимото количество биологични компоненти в максималната им активност за постигане на сигурен и траен резултат.
Липозомите са следващо поколение козметични ингредиенти. Те също имат сферична форма, но са с изключително малки размери (540нм) и невидими за човешкото око. Обвивката им е растителна (лецитин) и в сърцевината си съдържат биологично-активната маса. С помощта на специални преносители (кариери) те проникват до най-дълбочинните слоеве на кожата и регенерирането и подхранването става отвътре навън. След проникване в дълбочина, липозомите започват постепенно да се разпукват в различни участъци от обвивката си и по този начин освобождаването на биологичния заряд става поетапно (а не изведнъж както е при миликапсулите).
С влагането на биологично-активните вещества в липозоми те ефективно се изолират от контакт с основната козметична маса, като наред с това отдаването на биологичното действие не е еднократно, а се осъществява като продължителен процес за около 8 часа.
Докато при обикновените кремове или гелове действието е преимуществено на повърхностния слой на кожата, като биологично-активните компоненти се усвояват за около 1,5 – 2 часа, то при липозомната козметика активните компоненти се отдават в продължение на 8 часа, като регенерацията обхваща и най-дълбочинните слоеве на кожата.
В древността родиолата е била едно от най-загадъчните и ценени лечебни растения, обвито в тайнственост и дало основа за възникване на много приказни легенди. Находищата и са пазени и предавани като родова тайна. Заради невероятните и качества да подпомага оздравяването и да поддържа висока психическа и физическа активност, Родиолата е била особено ценена от китайските императори и древните гърци. За растението има легенда, че „който случайно намери корена на живота, ще бъде здрав и щастлив и ще живее 2 века“.
Родиолата е лечебно растение, представител на групата на адаптогените, които оказват комплекснс въздействие върху организма. Екстрактът от нея спомага да се обезпечи стабилна доставка в клетките. на всички органи, в това число кожата, на хранителни вещества, активно подпомага процеса на подаване на енергия към клетките, неутрализира действието на разпадните продукти, като по този начин поддържа естествената клетъчна жизненост и добро здраве.
Използването на Родиола в козметични продукти се основава на мощното и адаптогенно, антистрес и имуномодулиращо действие. Голямото количество комплексни флавоноиди, които съдържа са с доказани антиоксидантно действие и играят незаменима роля при възстановяване жизнеността на кожата, елиминиране на негативните въздействия на околната среда и забавяне процесите на стареене.
Добавеният във всеки продукт екстракт от Родиола спомага за активиране на локалната имунна защита на кожата и за преодоляване на стресови въздействия, които се дължат преди всичко на слънчевата радиация (особено при породени от това заболявания на кожата); климатични влияния – студ, висока температура влажност и замърсена околна среда. Активните компоненти в екстракта от Родиола бързо подобрява клетъчното дишане в кожата, което е една от гаранциите за запазване на естествена и младост и добре качество. Екстрактът активира специални клетки, разположени предимно в средния слой на кожата, които участват в образуване на антителата. Гарантира лесна адаптация на кожата към различни изменения в околнaта среда, нормализира всички обменни и регенеративни процеси. Наред с това Родиолата стимулира активността на клетките на кожата, оказва противовъзпалително действие, защитава я и я предпазва от загуба на влага. Продуктите съдържащи Родиола имат тонизиращо, антисептично и свързващо за отделните структури на кожaта действие.
В козметичната серия Родиола Козметикс професионалното комбиниране на хидролизиран кола еластин и натурален екстракт от Родиола Розеа е сигурна гаранция, че с използването на продуктите се постига:
1,ЕФЕКТИВНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СТРУКТУРАТА НА КОЛАГЕНА
И ЕЛАСТИНА И СЪХРАНЯВАНЕ НА ЕСТЕСТВЕНАТА МЛАДОСТ НА КОЖАТА;
2.ПРЕМАХВА БРЪЧКИТЕ И ЗАБАВЯ ПРОЦЕСИТЕ НА СТАРЕЕНЕ;
3.ПОВИШАВАНЕ КИСЛОРОДНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА КОЖАТА;
4.СЪХРАНЯВАНЕ НА ЕСТЕСТВЕНАТА И ВЛАЖНОСТ;
5. АКТИВИРАНЕ НА ЛОКАЛНАТА Й ИМУННА ЗАЩИТА;
6.ТРАЕН АНТИОКСИДАНТЕН ЕФЕКТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОМПЛЕКСНИТЕ БИОФЛАВОНОИДИ, КОИТО ПРЕДПАЗВАТ КОЖАТА ОТ СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ;
7.ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛЕН И ТОНИЗИРАЩ ЕФЕКТ;

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: